Fjortonde söndagen under året

Kära vänner!
Bifogat är mitt bidrag för parbönen och / eller nyhetsbrevet för nästa söndag - 14: e söndagen under året - och för veckan efter den. Som alltid hoppas jag att ni kommer att finna detta till hjälp för er själva, ert familjeliv och ert liv i er församling.
 
Det finns nu en verklig känsla av semester i luften när jag hör om fler och fler människor som far till alla slags platser efter en hektisk tid med tentor och skolor som stänger. Temat för reflektionen är mycket lämpligt för den här tiden – kom till mig, säger Herren, så ska jag ge dig vila. Jag önskar dig och alla era nära och kära en vilsam och mycket trevlig tid om och när du får tid att koppla av.  Den stora utmaningen är dock att verkligen tro att den största källan till vila och glädje, ligger i vår kärlek till varandra i äktenskapet och familjelivet och även i vårt trosliv i Kristus och med varandra.
 
Ni kommer att vara i mina böner varje dag i veckan framöver som alltid. Må Guds välsignelse vara med er för att ge er glädje och frid och föra er närmare varandra i kärlek. Tack.
 
Johnny

9-15 juli, Kom till mig så ska jag ge dig vila
"Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila.” Hur vi behöver höra det ordet från Kristus idag och lyssna till det!
 Vi har aldrig haft så många tidsbesparande enheter som borde göra livet roligare för oss. Ändå har vi aldrig varit så upptagna!  Människor har så svårt att slappna av och vara tacksamma för alla underbara saker i livet.
Vår värld behöver vittnesbörd från människor som är villiga att ta tid för sina kärleksrelationer på ett sätt som säger att detta är den viktigaste delen av livet. Vi ger detta vittnesbörd bara genom att ta oss tid för söndagsmässan, men det är så viktigt att verkligen ta sig tid och inte bara rusa in och ut igen.
Vi ger detta vittnesbörd genom att gifta par tar sig tid regelbundet för sitt förhållande, särskilt genom att delta i kurser som hjälper dem att växa i kärlek. Vi ger detta vittnesbörd när föräldrar regelbundet ger god tid till sina barn, istället för att andra tar hand om dem hela tiden.
 PARET SOM BER TILLSAMMANS HÅLLER IHOP.
 Johnny Doherty, CSR

 
Morgonbön, när vi vaknar
Fader, genom Jesus, din tjänare och din Sons lydnad, ,
Väckte du en fallen värld.
Befria oss från synd, fördjupa vårt äktenskaps sakrament,
 och ge oss den glädje som varar för evigt.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Under dagen, närvi är skilda åt
Herre, låt gåvan av vår kärlek till varandra i äktenskapet
ge ära till ditt namn och föra oss närmare det eviga livet.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen

Kvälls- och nattbön tillsammans
Fader, må vi aldrig underlåta att prisa dig och varandra i vårt äktenskap,
för livets fullhet som du ger oss i vår kärlek till varandra.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen

Veckans diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Hur behöver du eller din fru/man visa sin kärlek till dig och ta hand om dig under dessa sommarmånader?  Dela det den här veckan med varandra.
För andra: Tänk på någon grupp som erbjuder sommaraktiviteter för missgynnade barn.  Hur kan ni som par hjälpa dem den här veckan?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter