Tjugofemte söndagen under året

Kära vänner!
Äntligen ser sommaren ut att vara över för i år. Den har varit bra för mig och jag hoppas att den har varit bra för er och alla era nära och kära också.
Bifogat är mitt bidrag för nästa söndag - 25: e söndagen under året- och för veckan efter den för parbönen och / eller nyhetsbrevet. Temat är så väldigt viktigt för oss alla. Det handlar om att medvetet växa i uppskattning av det bra och goda hos varandra i ert äktenskap och familjeliv såväl som i våra församlingar,
Min bön för er under den kommande veckan kommer att vara att ni kommer att uppleva glädjen i er kärlek till varandra. Och jag ber att vi alla ska växa i vår känsla av tacksamhet för den tro som är vår i Kristus. Tack.
Johnny

 24-30 september – Guds generösa kärlek
"Varför ser du med onda ögon på att jag är god?" Det är mycket svårt att tolerera de missundsamma, de som glömmer de rikedomar de har själva och alltid klagar över vad andra har. Vi kan så lätt bli sådana. Vi har en kallelse denna vecka att komma i kontakt med allt det goda som finns i våra liv och att tacka och prisa Gud och varandra. Detta är särskilt viktigt för hälsan och tillväxten i varje äktenskapsförhållande. Den största frestelsen i äktenskapet är att ta varandra för givet och på så sätt bli missnöjda. Kritik går sedan in i förhållandet och blir destruktivt. Ett par måste är attvara generösa mot varandra och ge regelbunden tid till att räkna sina välsignelser. Detta är också så viktigt i familjelivet där dragningen kan vara mot allt mer materiella saker snarare än en sann uppskattning av skatten som finns i varje person. Församlingar kan bara byggas på generositet.     
 PARET SOM BER TILLSAMMANS HÅLLER IHOP.
Johnny Doherty, CSR

 
Morgonbön, när vi vaknar
Fader, led oss när du vägleder skapelsen 
enligt din kärlekslag.
Må vi älska varandra 
och komma till fullkomlighet i vårt äktenskap
i det eviga livet som är förberett för oss.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Under dagen, när de är skilda åt
Herre, låt våra dagliga ansträngningar att växa i kärlek
vara tilltalande för dig.
Låt vårt äktenskaps sakrament fortsätta att ge oss glädje
och ge ära åt ditt namn.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Kvälls- och nattbön tillsammans
Herre, genom din vänlighet, hjälp oss.
Gör oss starka i vår kärlek till varandra i vårt äktenskap.
Låt oss omsätta den kärlek vi bekänner i handling.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Veckans diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Vilken speciell gåva kan du ge din fru / make den här veckan?
För andra: Tänk på någon grupp som arbetar för världens svältande människor.  Hur kan ni som par vara generösa mot den gruppen den här veckan?
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter