Trettionde söndagen under året

Kära vänner!
 
Jag sänder er, med kärlek, mina bidrag till parbönen och/eller nyhetsbrevet, för nästa söndag, den 30:e söndagen under året – och för veckan efter den. Som alltid hoppas jag att detta kommer att vara till hjälp för dig på din resa av kärlek och engagemang.
 
Temat är mycket vackert – kärlekens centrala roll i att leva ut vår tro på Kristus. Det tvåfaldiga budet att älska Gud och varandra blandas och leder oss från den ena till den andra och tillbaka. Och de leder er ut bortom er själva till era barn och samhället, och hela mänskligheten och hela skapelsen.
 
Ni kommer att vara i mina böner varje dag i veckan, precis som ni är varje vecka. Må Gud välsigna er och alla dem ni älskar och hålla er nära varandra och Guds hjärta i Jesus Kristus. Be för mig och för alla dem som kommer att använda detta för sin egen resa under den kommande veckan. Tack.
 
Johnny
 

 29 oktober – 4 november, Det största budet
"Du skall älska Herren, din Gud, av hela ditt hjärta. Du skall älska din nästa som dig själv."  Jesus ger oss dessa två bud som den enda vägen till ett fullvärdigt mänskligt liv och lycka.  De är kärnan i det kristna livet och utövandet av kristendomen. Vi provar allt annat och ändå är kärlek allt som det mänskliga livet handlar om här och i livet efter detta. Dessa två bud går hand i hand som två delar av livets enda rörelse. Kärleken till Gud är det yttersta i det mänskliga livet. Det innebär att var och en av oss har en personlig relation med Gud genom bön. Vår katolska tradition är mycket rik på de olika böneformer som är möjliga. Var och en av oss måste välja de som är till hjälp för oss själva. Vi når denna kärlek till Gud också genom vår kärlek till varandra. I vår gemensamma gudstjänst genom söndagens eukaristi bygger vi upp Guds folk. Genom kärlek i äktenskapet och familjelivet överlämnar vi allt som är gott i livet åt Gud.
  PARET SOM BER TILLSAMMANS HÅLLER IHOP.
Johnny Doherty, C.Ss.R.

 
Morgonbön, när vi vaknar
Allsmäktige och evige Gud,
Stärka vår tro, vårt hopp och vår kärlek som ett gift par.
Låt oss med kärleksfulla hjärtan göra det du ber oss om
för att komma att dela det liv du utlovat.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Under dagen, när vi är skilda åt
Herre, maktens och ärans Gud,
Ta emot gåvan av vår kärlek till varandra.
Må vårt tjänande i vårt äktenskap ge dig ära.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen
 
Kvälls- och nattbön tillsammans
Herre, låt oss fullkomnas av
nåden i vårt äktenskapes sakrament.
Må vår kärlek ha en djupgående inverkan på våra liv.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre.  Amen

Veckans diskussions och aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Hur behöver du förändras för att sätta din fru/man som nummer ett i dina prioriteringar? Dela med dig av det den här veckan.
För andra: Tänk på någon grupp som arbetar för förnyelse i kyrkan.  Hur kan ni som par stötta den gruppen den här veckan?

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter