Första advent

Kära vänner!
Med detta e-postmeddelande börjar vi ett nytt år i vår efterföljelse av Kristus, och börjar processen med att förbereda oss för julen och  tiden därefter. Det är dags att börja om på alla sätt och vis, så att detta för oss, kan bli en ny början och inte bara en fortsättning på det vi redan har gjort.
Jag skickar er mitt bidrag för första söndagen i advent för parbönen och/eller nyhetsbrevsbiten. Min förhoppning och bön varje vecka är att detta ska vara till hjälp för er, i er kärlek till varandra, i ert äktenskap och/eller i ert familjeliv. Ni kommer att vara i mina böner varje dag i den nya veckan och det nya året, så att Gud kan välsigna er med glädje och frid.
Be för också  för mig och för alla dem som kommer att använda detta lilla program för bön och eftertanke. Må Gud vara med oss alla när vi firar denna speciella tid av Guds kärlek till oss. Tack. Gott Nytt År!!
Johnny

3-9 december, I väntan på Gud
Jesus sade till sina lärjungar: "Jag säger till er, och jag säger till alla: Håll er vakna!"  Tre gånger i evangelieläsningen första advent ger Jesus befallningen att hålla sig vaken – så det måste vara viktigt!  Men vad innebär det för oss?  Den här veckan börjar vi ett nytt år på vår resa i tron och faran är att det helt enkelt blir likadant som det som slutar.
Vi har inte kommit speciellt långt på vägen om vi inte själva klarnar. 
Samma sak gäller på er kärleksresa.  Ett år kan lätt vara detsamma som det förra och när det är så sover man eller halvdör. Den här veckan är ännu en väckarklocka för oss alla, oavsett om vi är gifta eller ogifta, präster eller religiösa, lever i en familj eller bor ensamma. Det är särskilt en uppmaning till varje församling att göra det kommande året till en tid av tillväxt till Guds ära.
 PARET SOM BER TILLSAMMANS HÅLLER IHOP.
Johnny Doherty, C.S
.R.
 
Morgonbön, när vi vaknar

Allsmäktige Gud, föröka vår viljestyrka till att göra gott,
och stärk vårt engagemang för vårt äktenskap,
så att Kristus kan finna ett välkomnande  fullt av iver vid sin ankomst
och kalla oss till sin sida i himmelriket.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen
 
Under dagen, när vi är skildda åt
Fader, av allt du ger oss
erbjuder vi dig gåvan av vår kärlek i äktenskapet.
När vi nu tjänar dig, ta emot vår gåva
och uppehåll oss i vår kärlek med ditt löfte om evigt liv.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen

Kvälls- och nattbön tillsammans
Fader, må intensiteten i vår kärlek i äktenskapets sakrament
lära oss att älska himlen.
Må dess löfte och hopp vägleda oss på jorden.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen
 
Veckans diskussions och  aktivitetsfrågor
För ditt äktenskap: Hur kan du planera något för var och en av de fyra adventsveckorna för att förstärka romantiken i er kärlek?
För andra: Tacka någon som har berikat ert liv som par den här veckan.  När du gör din julkortlista till jul, inkludera även personer som kanske får väldigt få hälsningar.             
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter