Fjärde advent

Kära vänner!
 
Bifogat är mitt bidrag till parbönen och/eller nyhetsbrevet för nästa söndag – den 4:e söndagen i advent – och veckan efter den. Det är en annorlunda vecka som väntar. Söndagen är en blandning. Söndagsmorgonen är den 4 advent,  och på kvällen är på julafton. Fjärde adventsveckan varar endast en förmiddag!! Men detta bidrag är fortfarande giltig för att ta oss igenom hela veckan.
 
Maria står i centrum för denna reflektion. Hon hjälper oss att veta vilka vi är som Guds älskade. Och hon står i centrum för julen som Kristi moder och hjälper oss som sådan att veta vad vår kallelse är att göra Kristus närvarande genom våra liv, både individuellt, som ett par, som en familj och som en församling.
 
Julen handlar inte bara om det som hände i Betlehem för två tusen år sedan. Det handlar också om vad som händer nu, där du är och där jag är. Kristus görs närvarande av oss i varje hörn av världen och i varje situation av mänskligt liv. Betlehem gör det möjligt för oss att tro på detta och leva efter det.
 
Ni kommer att finnas i mina böner varje dag under denna fantastiska vecka. Må Kristi frid vara med er så att ni kan njuta av den djupaste sanningen om vilka vi är och vem du är. Jag önskar er en riktigt god jul fylld av glädje och fröjd.
 
JohnnyD

24 – 30 december Maria, Guds förbundsark
" Var hälsad, du högt benådade! Herren är med dig. Ängeln riktade dessa ord till Maria, Jesu moder och vår moder. Men de riktar sig också till var och en av oss som har det underbara privilegiet att lära känna Jesus genom vårt dop. De har en mycket speciell betydelse för par som har privilegiet att ha varandra och att förenas i äktenskapets sakrament. Under denna julvecka, var medveten om allt det goda som finns i din kärleksrelation, och hur gynnad du är att ha den här personen som din fru/make.  Var också medveten om hur bra vart och ett av dina barn är och hur privilegierad du är som har dem.  När du firar eukaristin under den här veckan, oavsett om det är fysiskt eller online, gör en särskild ansträngning för att uppskatta människorna i din trosgemenskap.  Och vet att din kärlek gör Kristus närvarande.
 PARET SOM BER TILLSAMMANS HÅLLER IHOP.
Johnny Doherty, C.Ss.R.


Morgonbön, när vi vaknar
 Herre, fyll vårt äktenskap med din kärlek.
Såsom du uppenbarade din Sons ankomst
i vårt kött för oss genom en ängel,
led oss som ett par genom hans lidande och död
till hans uppståndelses ära.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen

Under dagen när vi är skilda åt
Herre, låt din Andes kraft
som helgade Maria, din Sons Moder flöda
och helga vår kärlek till varandra i vårt äktenskap.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen

Kvälls- och nattbön tillsammans
Herre, när julen närmar sig låt oss växa i tro och kärlek.
Låt oss fira Kristi ankomst, vår Frälsare,
med glädje och fröjd i vårt äktenskap och vår familj.
Detta ber vi om genom Kristus, vår Herre. Amen

Diskussions och aktivitetsfrågor
För ert äktenskap: Hur kan ni ordna så att ni som ett par får en speciell tid på juldagen och de andra dagarna runt omkring?
För andra: Finns det någon som ni som par b

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter